Jak zabránit vypadávání vlasů? A co jsou příčiny?

Vypadávání vlasů – jak s ním bojovat?

Stále více žen i můžu dnes řeší problém týkajcí se nadměrného padání vlasů. Každý den vypadne běžnému člověku 50 až 100 vlasů, které jsou nahrazeny vlasy novými. Jakmile však vypadává vlasů během dne více než 100, člověk je nachází v kartáči, na polštáři, ve sprše, je na čase začít hledat způsob, jak zabránit vypadávání vlasů.

Jaký je rozdíl mezi řídnutím vlasů a jejich vypadáváním?

Řídké vlasy jsou způsobeny kratší fází aktivního růstu vlasu, tato fáze se nazývá anagenní. Při zkrácení této fáze vytváří vlasové folikuly slabé a tenké vlasy, které působí dojmem řídkých vlasů. Řídnutím vlasů trpí obecně spíše ženy, muže naopak častěji trápí vypadávání vlasů, které je způsobeno úplným zastavením anagenní fáze.

5 příčin vypadávání vlasů

Padání vlasů i jejich řídnutí může mít více důvodů, které je možné hledat až 3 měsíce zpět od chvíle, kdy jste zvýšenou ztrátu vlasů zaznamenali. Pro efektivní léčbu padání vlasů je nezbytné správně diagnostikovat příčinu.

  1. Dědičnost – hustota vlasů, jejich růst i vypadávání jsou z velké části podmíněny genetickou výbavou.

  2. Stres – dlouhodobý stres organismu se může projevit vypadáváním vlasů i 2-3 měsíce po překonání stresové situace, nemoci i operace.

  3. Nízká hladina železa – vypadávání vlasů je i jedním z projevů chudokrevnosti neboli anémie, její diagnostikování však vždy nechte na odbornících.

  4. Mikrozáněty pokožky – drobné záněty pokožky v okolí vlasových folikul oslabují kořínek vlasu a znemožňují mu tak zdravý růst.

  5. Hormonální změny – mnoho žen zaznamená řídnutí vlasů v období těhotenství a 6 měsíců po porodu, u užívání doplňků stravy na podporu růstu vlasů je však nezbytné se vzhledem ke kojení vždy poradit s lékařem.

Jak zabránit padání vlasů?

Vypadávání vlasů lze omezit a znovu aktivovat jejich růst několika způsoby i jejich kombinací. Důležité je však znát příčinu padání vlasů, a také počítat s tím, že všechny metody boje s vypadáváním vlasů jsou během na dlouhou trať.

MetodaJak finguje?Pro koho je vhodná?
Doplňky stravy
  • Tablety k užívání
  • obsahují kombinaci aminokyselin, minerálů a vitaminů

Vypadávání vlasů následkem prodělané stresové situace

Šampon proti vypadávání vlasů

Látky navracející pokožce hlavy rovnováhu a zlepšující její stav potřebný pro růst vlasů
  • Prevence vypadávání vlasů
  • Padání vlasů následkem hormonálních změn či mikrozánětů pokožky hlavy

Přípravky proti padávání vlasů

(sérum, kúra apod.)

Intenzivní kúra pro aktivaci vlasových folikul a růst vlasů
  • Řídnutí vlasů způsobené stresem i geneticky
  • řídnutí vlasů způsobené ulamováním zcitlivělých vlasů v délkách
Lékařské metodyVpichování látek pro aktivaci folikul přímo pod kůži
  • Dlouhodobé vypadávání vlasů
  • Vhodnost metody lze konzultovat s lékařem

Můžu vypadávání vlasů předejít?

Dlouhodobá a kvalitní péče o vlasovou pokožku výrazně zlepšuje kvalitu vlasových folikul a tím také hustotu vlasů. V případě, že trpíte mikrozáněty vlasové pokožky, které jsou také projevem různých kožních onemocnění, lze jejich výskyt zmírnit používáním šamponů bez silikonů a prabenů určených k péči o citlivou pokožku hlavy. Vhodné je také používání čistící masky, například s obsahem jílu, která zabraňuje usazování nečistot a bujení zánětu na pokožce. Dalšími možnostmi jsou různá séra proti padání vlasů a jiné kúry, které většinou ve 4-6 týdnech znovu aktivují vlasové folikuly a dodají jim potřebné živiny pro zvýšení hustoty vlasů.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produkt byl přidán do seznamu přání
Product added to compare.